maanantai 31. lokakuuta 2016

Turun Aika löytyy Forum Korttelista

Tänä vuonna olemme paljon yhdistäneet voimiamme eri toimijoiden kesken ja luoneet menestyksekkäästi tilaisuuksia, joissa ihmisiä ei ole ole vain kymmeniä vaan satoja kerrallaan paikalla. Tapahtumakautemme huipentuu kuin Itsenäisyyspäivän vastaanotto konsanaan - avaamme marraskuun 10. päivän kellotilaisuutemme nostaen kellon konkreettisesti salkoon, johon se tulee itse asiassa jäädäkseen.


Nostettava kello on oikeastikin ulkokello ja sillä on pitkä historia Turun Aika -nimisen liikkeen ulkokellona. Turun Aika sijaitsi Aninkaistenkadulla vuosia, liikkeen omisti Raimo Hietanen ja sittemmin eläkkeelle jäätyään hän otti ulkokellon mukaansa. Ulkokello lähti Hietasten kesämökille saaristoon, jäi hieman hunningolle ulkovarastoon käyttämättömänä ja myytiinkin kesämökkikaupan yhteydessä.Tässä oli monta sattumaa, jotta kello tuli löydetyksi. Ensikeen Forum Kortteliin kaivattiin kelloa, joka näyttäisi ajan kaikille kauppakäytävän asiakkaille sekä myöskin läpikulkijoille. Siksi me sitä lähdimme metsästämään ja kyselemään Raimolta, että vieläkö se iso Turun Ajan maamerkkinä ollut ulkokello on jossain tallessa. Tätä kyseltiin viime talvena maaliskuun paikkeilla, Raimo oli mökin myynyt, mutta lupasi selvittää onko uusi omistaja hävittänyt sen vain vieläkö se löytyy.

Löytyihän se, haettiin saaristosta, kunnostettiin ja uusittiin logoteippaukseen Kellokauppa KultaViljaset. Kellossa on ns. pääkello, joka pumppaa ohjausimpulssia tuohon isoon ja näkyvään ns. sivukelloon minuutin välein. Niinpä sijoituskohta ei voinut olla keskusaukion tolppa vaan meidän liikkeen kulma, johon pääkello ulottuu impulssinsa antamaan.Jos olis tohtinut, niin TURUN AIKA olisi löytynyt Forum Korttelista, mutta kyllä me reilusti jätetiin se Raimon omistaman kaupan nimeksi eikä yllytetty itseämme virallistamaan Turun aikaa yleisnimen tapaan meidän keksinnöksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti