perjantai 25. marraskuuta 2016

Maksaaks tää jotain?

Kellon kuorten ja rannekkeen kiillotus sisältyy toki täyshuoltoon pääosin aina, se ei ole kuitenkaan mitenkään kaupan päälle tuleva työ tai edes pikkutyö, jonka voi huoltojen välissä teettää merkillä "maksaaks tää jotain".

Kiillotustyö on enemmän takahuonetyötä ja siksi ei niin mediaseksikästäkään - valkoisen kellosepän takin takana on kuitenkin paljon myös likaista työtä, jossa kädet on mustat ja vaatteita suojaamassa työessu. Kuorta, takapohjaa ja ranneketta päästään aloittamaan kiillotustyön osalta vasta, kun kun koneisto ja lasi on irrotettu ja työpöydällä on työaihiot työstettäväksi.


Ensin hiotaan takapohja hiomakoneella, tässä mallissa vielä toivomuksen mukaan vanhat kaiverrukset säilyttäen, sitten manuaalisesti hioen kuoret ja rannekkeen naarmut. Voin sanoa, että tästä kun seppä pompsahtaa välillä muuhun akuuttiin hetihop-hommaan, niin nuo mustaakin mustemmat kädet täytyy pestä välillä.



Seuraava työvaihe on siirtyä näiden kellonosien kanssa kiillotuskoppiin, joka sijaitsee liikkeemme takaosassa olevassa erillisessä työtilassa, kuten myös kellonpesutilat. Koneellinen kiillotus ja sen jälkeen osat siirtyvät vielä ultrapesuun.


Sitten koneisto ja lasi takaisin, kansi kiinni ja samoin kiinnitetään rannekkeet. Voi'la se kiiltää kuin uusi!

Aikaa tähän kyseisen kellon kuorien ja rannekkeen puhdistukseen meni tunnin verran ihmistyövoimaa ja aika monta erikoistyökalua ja työskentelytilaa tähän hommaan myös tarvittiin.
Ensi kerralla voinkin blogata niistä siisteimmistä sisätöistä, kuulumisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti