torstai 12. lokakuuta 2017

Mitä erikoisempi malli, sitä kiehtovampi

Atlantic Travelmate Alarm, vedettävä matkustajan kello, jossa on herätys. Kyseessä on 70-luvun erikoisuus, jolle alkuperäisen käyttäjän jälkeläiset eivät löytäneet enää käyttöä. Nyt se on tässä alkuperäisyyttä kunnioittaen huollettuna ja kunnostettuna uuteen uskoon, tosin kuori ei ole täysin virheetön, koska dupleekuoria ei pysty hiomaan ja kiillottamaan.Pienet kauneusvirheet ja patina kuitenkin sopivat tämän ikäiselle leidille jo.  


Tässä kellossa on jotain mahtipontista väreineen ja kokoineen, kuin poliittinen sanoma 70-luvun kaupunkilähiöistä - se ei varmastikaan ole kaikkien mieleen, mutta se nousee vintageboxista luonnikkaasti silmään joka ainut kerta,  ihan jokaiselle. Kuka on tyypiltään travelmate? Sammarihousutyyppi  ruskean sävyiseen pukeutuneena vai klassinen pukumies vai onko se nainen, joka pukeutuu rohkeasti ja arvostaa niin näyttäviä isoja koruja kuin siihen tyyliin sopivia kellojakin? Nähtäväksi jää kenen luo se kotiutuu, juuri nyt sitä hiplaa kuitenkin aivan kaikki kelloihin hurahtaneet, jotka eivät moista ole vielä nähneetkään.
Oliko tämän yksilön huoltaminen haastavaa, Pasi the Kelloseppä?
Ihan mukava tätä oli tehdä, tyypillinen herättäjä kaksine jousineen, joista toinen on kellopuolelle ja toinen herätykseen, samoin kuin nupitkin. Pidän koneistoa laadukkaana sveitsiläisenä, kello on vetokello ja siinä on käyntivara jopa 30 tuntia. 

Kello on myynnissä Kellotori piste fi -sivustolla: Osta Travelmate tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti