torstai 11. tammikuuta 2018

Hoida ranneketta oikein - ja vaihda riittävän usein

Huolellisimmat kellonomistajat haluavat pitää  kellonsa lisäksi myös rannekkeensa viimeisen päälle  huollitellussa kunnossa. Rannekkeiden hoitaminen on viime aikoina ollut esillä eri asiakkaiden kanssa ja päätin kysyä asiasta Hirschin maajohtaja Juha Tuikalta tarkennuksia aiheesta - Juha tietää rannekkeista kaiken!Hirsch-rannekkeet ovat kestäviä, testattuja ja laadukkaita rannekkeita - silti hikoilu, hajusteet, ihovoiteet ja erilaiset käyttöolosuhteet kuluttavat rannekkeita. Kuluvaa tavaraa se onkin, mutta kalliimpien rannekkeiden elinikää mielellään moni jatkaa.

1. Miten voi hoitaa omaa nahkarannekettaan ja jatkaa siten sen elinikää?
Hyvän rannekkeen voi, ja se tulee huuhdella juoksevan veden alla aina silloin tällöin.

2. Vedellä huuhtelun jälkeen kuivataan, voiko rannekkeen ottaa kosteana ranteeseen?
Rannekkeen voi ottaa käyttöön heti, tai jättää pöydälle kuivamaan itsekseen. Sitä ei saa kuivata hieromalla, föönaamalla, eikä laittamalla lämpöpatterin päälle.

3. Osalle rannekkeista sopii myös saippuapesu, miten ne rannekkeet on merkattu?
Nämä vesitiiviit nahkarannekkeet on merkitty 100 m WR. Kannattaa käyttää esim. käsisaippuaa jossa ei ole suurta määrää rasvan liotusaineita. Samasta syystä kannattaa välttää rannekkeen pesemistä tiskiaineilla. 

4. Mitä sanot omatoimimiehille, jotka rasvailevat kellonrannekkeita erilaisin nahanhoitorasvoin?
Älkää tehkö niin. Rannekkeet kestävät paremmassa kunnossa pidempään sellaisina kuin ne on myyty. Rasvailemalla menetetään rannekkeen hengittävyys ja saadaan aikaan töhnä, johon kuollut ihosolukko, ym. lika tarttuu paremmin. Erittäin epähygieeninen ratkaisu.

5. Juha, mitä muuta haluat aiheesta sanoa?
Kaikilla kunnon kellonrannekkeilla on vähintään vuoden takuu. Sen kauempaa ei kannata ranneketta käyttää vaikka se pitäisikin kellon vielä turvallisesti kädessä. Hygieenisistä syistä kannattaa kellonranneke vaihtaa riittävän usein - sehän on jatkuvasti paljasta ihoa vasten. Kuten alushousut...
Uudella, kauniilla kellonrannekkeella saa vanhankin kellon näyttämään jälleen uudelta. Jos kellon arvo on tuhansissa, ei niitä joka päivä ostella. Sen sijaan 12-300 euron sijoituksella saa uuden kellon tuntua helposti. Kunnes on jälleen aika ostaa uusi kello!

Hirschin Juha Tuikka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti