perjantai 13. heinäkuuta 2018

Pariskuntakellot vuosikymmenten takaa

Ainakin heillä silloin oli rakkautta, kun molemmille on hankittu samanlaiset Laverna-kellot 70-luvulla. Eikä mitkä tahansa kellot, vaan suomalaiset näyttävät sinitauluiset automaattikellot.  Tämän kyseisen kelloparin alkuperäisiä omistajia en tätä rakkaudenosoitusta enempää tunne, Lavernat tulivat meille perikunnan poisheittämistä kätköistä ja ne kunnostettiin käyttökuntoon sekä koneistoltaan että kuoriltaan.Laverna on tosiaan suomalainen merkki, jota tukkuliike Oy Aikala & Co toi 60-luvulta alkaen maahan aina 80-luvulle asti. Laverna on maahantuojan oma merkki sveitsiläisellä laatukoneistolla ja nimi myös maahantuojan antama, kuten tuohon aikaan tapana oli. 


Sveitsiläiset laadukkaan koneistot  molemmissa, naistenkellossa ETA2851 ja miesten kellossa ETA 2783.


Kuorten viimeistely tarkoittaa hiomista ja kiillottamista, vanhat naarmut ja käytön jäljet ovat poissa.
Kellotauluun ei kosketa, siinä patina saa näkyä vanhalle kellolle kuuluvaan tapaan, näissä kuitenkin taulut ovat hyvin säilyneitä.


Uuden elämän saaneena ne kelpaavat varmasti mekaanisten vanhojen kellojen ystäville joko samaan tapaan pariskuntakelloksi tai sitten ihan erikseen ostettuna. Kellot löytyvät tämän linkin takaa: kellotori piste fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti