maanantai 10. heinäkuuta 2017

Aleksi lähti lomille ja Tag Heuer Monaco jäi hoitoon

On kai teillä vakuutukset kunnossa, kysyi Aleksi tuodessaan Tag Heuer Monacoaan huoltoon - ei siksi suinkaan, ettäkö epäilisi työn luotettavuutta, vaan siksi, että kello on meillä jonkin aikaa ennenkuin hän palaa matkoilta ja ettei sitä vaan kukaan varastaisi. On, on meillä turvallisuusasiat kunnossa - tietenkin on.

Tässä tapauksessa oli hyvä, että  seppä saikin riittävästi työaikaa, sillä tässä kellossa on työtä useammankin kronon edestä. Purkamisvaihe vie normaalia enemmän aikaa ja purkaantuu useampaan työboxiin ennen pesuun menoaan. Koneisto kuvattiin eri purkuvaiheissaan - eikä mielenkiinnosta pelkästään vaan siksi, että kokoaminen on isoissa töissä helpompaa, kun työvaiheet kuvataan. 



Tämä nippelien näpläys jos mikä on hienomekaniikan taitajalle sekä haasteellista että antoisaa, etenkin kun tässä yksilössä oli kahden rattaan päittäisvälitila oli liian pieni ja vika piti muutaman kokeilun jälkeen saada korjattua. Mistä tuon tiesin kertoa? No samassa tilassa ollaan ja muutoin niin rauhallinen mies päästelee monenmoisia ärrinmurreja, niin tiesin kysyä.



Puretaan, puhdistetaan, kootaan, öljytään, koekäytetään, kuoret hiotaan ja kiillotetaan sekä tehdään lopputestaukset. Kuluneet osat aina vaihdetaan ja tässä yksilössä yhtenä osana vaihdettiin uusi nuppi (nupin vaihto kuvassa), jota hetken aikaa jouduttiin Tag Heuerin maahantuojalta odottelemaan.


Hieno, eikö? Kun seppä on tyytyväinen, niin väitänpä, että asiakas on tyytyväinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti