perjantai 11. marraskuuta 2016

Kelloja laidasta laitaan - Citizenistä Omegaan ja Ulysse Nardiniin asti

Kellonnostajaiset sai melkoisen sukseen. Hämmästellä saatiin miten sulassa sovussa samaan tilaan mahtuivat kaikki kellot vintagesta arvokelloihin ja muotikelloihin asti. Upea kellokavalkaadi tarjolla ja tarjottimella.Kaarnakellot ovat puukuorisia keveitä ja yksilöllisiä kelloja, jokainen on oma uniikki yksilönsä - Sinun Kaarnasi.


Citizen on kehittyneen teknologian mestari, esillä uutuuksia arkikelloista pukukelloihin ja ammattimaisempaankin käyttöön. Kovasti houkuttava on tieto siitä, että keväällä saamme Iivo Niskasen nimikkokellon ja luvassa on pienen tauon jälkeen myös Citizen automaattikelloja.


Vintagekelloja tarjosivat VillePietilä ja Jouni Nyrhinen. Vintage houkuttaa yhtä enemmän, näistä valikoimista löytyy monen vintagesta kiinnostuneen unelmakello.Täytyy sanoa, että jos tähän mennessä liikuttiin hintaryhmästä hieman alle satasesta sinne muutamaan tuhanteen, niin kellokansa kohahti Sipilän Kellon valikoiman edessä polvet notkahtaen. Eipä ole kauppakeskuksen tiloissa nähty kerralla pöydän täydeltä kelloja, joissa hinnat jopa 25.000€ tonnin luokkaa.Kelloneuvos mukana toisena toimittajana arvokelloin, merkkejä Omegasta, Rolexiin ja Orikseen asti.
Kun on kelloja, tarvitaan kelloseppiä. Valmistajien suositus on, että kellot huolletaan niiden virallisissa huoltopisteissä ammattilaisilla ja ammattimaisesti. Esim. tiiviystestaus on hyvä teettää vuosittain, automaattikellossa on tarpeen tehdä välillä käynninsäätöjä, kaikenlaisia pikkutöitä varsinaisten huoltojen välillä tulee vaikkapa naarmujen hionnasta tai jousinastojen irtoamisten vuoksi - ja sitten varsinainen huolto kannattaa merkkikellojen osalta tehdä valmistajan huoltovälisuositusten mukaan, nehän ovat viitteellisiä, mutta yleensä siinä kohtaa kellokin antaa jo merkkiä epätarkkuudesta, joten on aika lompsia kellosepän pakeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti